Produkcije

PON, 7. 6. 2021 ob 19h v Hiši otrok in umetnosti - Premiera

PON, 21. 6. 2021 ob 20:30 v Hiši otrok in umetnosti - Ponovitev

Vstopnina: 8 eur / 6 eur* (*študentke, brezposelne, samozaposlene v kulturi, improvizatorke v Društvu IMPRO)

Za rezervacije vstopnic nam pišite na info@drustvoimpro.si Število vstopnic je omejeno.

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj.

Trajanje: 60 min

Lokacija: Hiša otrok in umetnosti, Komenskega ulica 9, Ljubljana

Glasovi

Intimno popotovanje po poteh posameznice in kolektiva, predstava impro gledališča

Improvizirana celovečerna predstava, ki se dotika teme notranjih glasov in različnih načinov, na katere se ti kažejo zunanjemu svetu.

Glasovi so se rodili iz samote karantene. Večina odrskih likov in resničnih oseb se je v zadnjem času izolirala, družbo pa so jim/nam delali najrazličnejši glasovi: tisti iz novic, prijatelji_ce na daljavo, glasovi lastnih čustev in (za)misli, zraven pa še kriki in tišina, ki se je razprostirala med njimi.

Vsake toliko smo se vprašale o soglasjih in razglašenosti v nas samih in med nami in s svetom. Smo varne, svobodne, se sploh še imamo? Ali obstajamo kot celostne in enotne osebe? Nas kdo sliši? So si naši glasovi med seboj kontre? Ali lahko skupaj sploh še kaj dosežemo?

Notranji glasovi so del vseh nas, nas strašijo, spodbujajo, grajajo, opominjajo, … Prihajajo v različnih oblikah, ob različnih časih, včasih so naši prijatelji in včasih naši sovražniki. Ljudje najdemo raznovrstne načine, kako se soočati z lastnimi glasovi: jih poslušati, zatreti, preslišati, objeti. Ustvarjalke iščemo načine, kako izraziti notranje glasove, kako reagirati na glasove drugih, kako iskati sozvočje ali se ga izogibati in kaj s seboj prinese odločitev, da svoj glas postaviš nasproti drugega.

Koncept in igra: Olivija Grafenauer, Mistral Majer, Urša Strehar Benčina, Sara Šoukal

Glasba: Luka Seliškar

Oblikovanje luči: Veronika Hana Grubič

Kostumi: Tina Žen

Fotografije: Maruša A. Rems

Improške: Improške so odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki deluje pod okriljem Društva IMPRO. V okviru skupine raziskujejo vprašanja spola in se lotevajo različnih projektov, kjer se poigravajo s subverzijo. Improške članicam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujejo, se razvijajo, preizkušajo svoje meje in iščejo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Članice so se srečale leta 2014 na navdihujoči delavnici o spolu v gledališki improvizaciji, se povezale in aktivirale, od takrat pa so izvedle več produkcij, nastopile na festivalih Rdeče zore, Igraj se z mano, Goli oder, Sindikat odklonskih entitet, Dobimo se pred Škucem, Rdeči revirji, Kavč festival idr.

Zahvale: Maja Dekleva Lapajne, Mark J. Užmah, Eva Jus, Urša Majcen, Luka Piletič, Maruša A. Rems, Tea Vidmar, Anže Virant, Tina Žen in kolektiv Improške.

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Koprodukcija: Društvo Hiša otrok in umetnosti

Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Na spletu -> PET, 26. 2. 2021 ob 17h / na sims.anamonro.si

V Ljubljani -> ČET, 17. 9. 2020 ob 17:15 / Ambrožev trg

V Novem mestu -> SOB, 19. 9. 2020 ob 15:00 / Glavni trg

Vstopnina: brez

Trajanje: 25 min

Lokacija: Festival Ana Desetnica: https://www.anamonro.si/a1020202delprogram

Ulični impro kviz

Impro liga Specialka, predstava uličnega gledališča

Na ulico prihaja improviziran spopad v znanju zelo pomembnih in izredno nepomembnih dejstev! Pa tudi vseh vmes. Tekmovalci, ki jih boste pomagali soustvariti in ki bodo morda izjemno spominjali na vašo zobozdravnico ali na vzgojitelja v vrtcu vašega otroka, bodo postavljeni pred različne naloge, vi pa jim boste pri tem stali ob strani ali pa njihovo delo še dodatno otežili.

Kdo se bo prebil do konca in pobral veliko nagrado? Kdo bo šel za tri tedne smučat na Krvavec, kdo pa se bo poslovil praznih rok? Kdo bo prejel zlato, kdo pa cink? Pridite pogledat na ulico!

Igrajo: Olivija Grafenauer, Sara Šoukal, Veronika Hana Grubič, Mistral Majer, Luka Piletič, Kristjan Kolar in Jošt Jesenovec

Koncept in režija: Jošt Jesenovec

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO v sodelovanju z Gledališčem Ane Monro