Društvo IMPRO


Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana

www.drustvoimpro.si

info@drustvoimpro.si

Društvo za kulturo in izbraževanje IMPRO je nevladna organizacija v javnem interesu v mladinskem sektorju.

Smo nosilec programov impro gledališča: 

Impro liga, 

ŠILA - Šolska impro liga, 

MIŠ - Mala impro šola,

Gverila Teater in 

Improške.

Ukvarjamo se z gledališkimi produkcijami za odrasle, mladino in otroke ter izobraževanji na področju gledališča, pedagogike in mladinskega dela. Več o nas

NOVICE

IMPRO LIGA praznuje 30 let!

Rojstnodnevni festival s predstavami improvizacijskega gledališča
(za odrasle)

Od PET, 24. 11. 2023 do SRE, 29. 11. 2023

Menza pri koritu, AKC Metelkova mesto, Ljubljana - predstave & Klub SOT 24,5, AKC Metelkova mesto, Ljubljana - razstava

Impro liga praznuje 30 let! To prelomnico bomo proslavili s festivalskim, kar petdnevnim programom in skupno tridesetimi urami improvizacijskega gledališča na odru Menze pri Koritu. Na predstavah bodo nastopili odlični improvizatorji in improvizatorke, ki so v različnih obdobjih blesteli na Impro liga odrih. Nekateri od njih so tudi priljubljeni znani Slovenci, za katere morda ne veste, da so svoje kariere začenjali v Impro ligi.

Vstopnice: Festivalska 20 € / Dnevna 8 € oz. 6 € za dijake, študente, upokojence, brezposelne / Vstopnice so na voljo na lokaciji 30 min pred predstavo.

Kolofon:

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Vodje programa Impro liga: Jaka Korošec, Mistral Majer in Teodora Švet

Koprodukcija: Menza pri koritu

Soorganizator razstave: SOC 28

Medijski sponzor: Radio Študent

Več informacij -> https://www.drustvoimpro.si/impro-liga-30-let ter na

www.impro-liga.si / www.drustvoimpro.si / FB: improliga.si / Insta: impro_liga / Kontakt: liga@drustvoimpro.si


PROGRAM:

PET, 24. 11. 2023

SOB, 25. 11. - NED, 26. 11. 2023

PON, 27. 11. 2023

TOR, 28. 11. 2023

SRE, 29. 11. 2023

SPREMLJEVALNI PROGRAM / 24.11.-30.11.2023


POZIV ZA SPOMINE

Dragi improvizatorji, improvizatorke, improligaši, improligašice, podporniki_ce programa Impro liga în zvesti gledalci,

program Impro liga v novembru obeležuje 30 let delovanja. V tem času je bilo izvedenih preko 1.000 predstav in vključenih preko 650 gledaliških improvizatorjev, izvedli smo neprešteto število prizorov, povezalo pa se je ogromno ekip, skupin in kolektivov. Ker pa številke same ne povedo, zakaj je Impro liga pomemben in lep program, vas prosimo, da nam pri tem pomagate. Izjemno veseli bomo vaših spominov, doživetij in anekdot, tako z odra kot iz pred ali za-odrja, z vaj in doživetij vaše skupine ali pa morda prizorov, ki so se vam zaradi nečesa posebnega vsidrali v spomin.

Če imate zgodbo, spomin ali anekdoto povezano z Impro ligo, bomo izjemno veseli, če jo delite z nami. Nekatere spomnine bomo uporabili na razstavi, ki bo potekala ob obletnici, nekatere pa v uvodni Impro liga 30: Predstava spominov. Odprti smo tudi za tiste, ki jih z javnostjo ne želíte deliti in bodo prišle samo do nas, aktualnega vodstva programa.

Svoje spomine nam lahko pošljte na e-naslov: liga@drustvoimpro.si do SRE, 22.11. s pripisom SPOMIN IMPRO LIGA ter opombami: za javnost/zasebno, podpisano/anonimno. 

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš odziv!

Teodora Švet, Jaka Korošec in Mistral Majer, vodje programa Impro liga / Društvo IMPRO / liga@drustvoimpro.si


PRIJAVA v program BODIGATREBA za usposabljanje mentorjev impro gledališča v sezoni 2023/24

Bodigatreba+ je program v katerem izobražujemo nove mentorje_ice gledališke improvizacije. Opravljeno enoletno izobraževanje omogoča pridobitev mentorske licence in sodelovanje kot mentor_ica v programih ŠILA - Šolska impro liga in/ali MIŠ – Mala impro šola. Izobraževanje je brezplačno, namenjeno je mladim od 19 do 30 let in se dotika mladinskega dela, gledališke pedagogike in kulturno-umetnostne vzgoje na področju impro gledališča.

PRIJAVNICA: https://forms.gle/FehRBgPnFeuqgNHZA

Prijave so odprte do SOB, 30. 9. 2023

Uvodni sestanek bo potekal v začetku oktobra. Za dodatna vprašanja nas kontaktiraj na info@sila-impro.si.

ŠILA - Šolska impro liga je program, ki že več kot 25 let skrbi za kulturno rekreacijo dijakov in dijakinj. Mentorji_ice delujejo po različnih srednjih šolah in drugih organizacijah po Sloveniji, kjer vodijo tedenske delavnice impra, ekipe pa sodelujejo na turnirsko organiziranih predstavah ŠILE, bolj sveže ekipe pa v ŠILA Valilnici, kjer se z odrom spoznavajo.

MIŠ - Mala impro šola pa je program, ki je namenjen učencem_kam zadnje triade osnovnih šol. S skupinami prav tako potekajo redne tedenske delavnice, nekajkrat letno pa se skupine predstavijo tudi na MIŠ nastopih.


PRIJAVA skupine v program MIŠ v šolskem letu 2023/24

MIŠ - Mala impro šola je program impro gledališča za osnovnošolce zadnje triade. Vsako šolsko leto v programu sodelujejo skupine z različnih osnovnih šol in organizacij. V okviru programa potekajo redne vaje skupin pod vodstvom usposobljenih mentorjev in mentoric ter nekaj MIŠ predstav oz. srečanj.

PRIJAVNICA: https://forms.gle/1GbrMfj9kQN2V3t79


PRIJAVE v IMPRO LIGA sezono 2023/24

Odprli smo prijave za novo sezono Impro lige 2023/24. Prijavijo se lahko posameznice_ki, ki imajo vsaj 19 let in vsaj 2 leti izkušenj na področju improvizacijskega gledališča (ŠILA, tečaj, drugo).

Prijavnica je odprta do PON, 4. 9. 2023 (podaljšano).

Več informacij o poteku letošnje jubilejne 30. sezone lahko najdete v prijavnici. Za dodatna vprašanja nam piši na liga@drustvoimpro.si.

PRIJAVNICA: https://forms.gle/mip6kR5BP6wzmGmy7


IMPRO na SIMS prenosih: impro.streams4u.eu


Starejše novice

Prijave v Impro liga sezono 2022/2023

PRIJAVNICA: https://forms.gle/Mkpd4m8WDCHsRndv8

Prijave potekajo do ČET, 8. 9. 2022.

Več informacij v prijavnici, na www.impro-liga.si in na naslovu info@impro-liga.si.


Usposabljanje za nove mentorje in mentorice impro gledališča

Prijave in vprašanja na mejl info@sila-impro.si do 1. 10. 2022

V Društvu IMPRO, kjer izvajamo programe ŠILA - Šolska impro liga in MIŠ - Mala impro šola, vabimo nove kandidate in kandidatke, da se vključite v program Bodigatreba, kjer usposabljamo bodoče mentorje_ice gledališke improvizacije. Svoje znanje mentorji_ice nato prenašajo naprej v ŠILI in MIŠ, pa tudi v kakšnih drugih mladinskih organizacijah.

ŠILA - Šolska impro liga je program, ki že 25 let skrbi za kulturno rekreacijo dijakov in dijakinj. Mentorji_ice delujejo po različnih srednjih šolah in drugih organizacijah po Sloveniji, kjer vodijo tedenske delavnice improvizacijskega gledališča, ekipe pa sodelujejo na turnirsko organiziranih predstavah ŠILE, bolj sveže ekipe pa v ŠILA Valilnici, kjer se z odrom spoznavajo. Več o ŠILI na www.sila-impro.si. MIŠ - Mala impro šola pa je program, ki je namenjen učencem_kam zadnje triade osnovnih šol. S skupinami prav tako potekajo redne tedenske delavnice, nekajkrat letno pa se skupine predstavijo tudi na MIŠ nastopih.

Če te mika postati impro mentor ali mentorica oz. imaš glede tega kakšno vprašanje, nam piši. V oktobru bomo organizirali uvodno srečanje za letošnje udeležence in predstavili, kako bo izobraževanje potekalo. Izobraževanje traja 1 leto.


ŠILA - Šolska impro liga praznuje 25 let!

Največji in najstarejši kontinuiran program gledališča za mlade beleži 25. rojstni dan! Ob obletnici si bomo privoščili enomesečno vseslovensko turnejo. Vsi dogodki so brezplačni. Šilarji in šilarke - dijaki in dijakinje bodo ustvarjali številne predstave po vseh Sloveniji.

Kdaj in kje nas lahko najdete?

Od 11. 3. 2022 do 9. 4. 2022 po različnih krajih v Sloveniji:


Med praznovanjem so bomo privoščili številne ŠILA predstave, tekmo med šilarji in mentorji, pa koncert in interaktivno razstavo. Nekje pa se med praznovanjem seveda zgodi tudi torta. Vabljeni vsi dijaki, dijakinje, starši, učitelji_ce, mladinski delavci_ke, starejši osnovnošolci_ke, nekdanji šilarji_ke in mentorji_ice. Praznujte z nami!

Za bolj natančen program nas spremljajte na FB in instagramu in na http://www.sila-impro.si/.

Začenja se Medfakultetno impro prvenstvo 2022

Študentski impro turnir s 3 predstavami v sklopu Meseca kulture

Spet je marec, študentski mesec kulture in vrača se živo Medfakultetno impro prvenstvo 2022! 

Gledalci in gledalke boste na predstavah lahko navijali za svojo fakulteto, ppredlagali predloge za prizore in glasovali za najboljše. Na koncu zmaga le ena skupina, ena fakulteta, vsekakor pa je odločitev o zmagovalcih v vaših rokah!

Medfakultetno impro prvenstvo je vsakoletni projekt impro gledališča, kjer študenti in študentke predstavljajo fakultete Univerze v Ljubljani in se v študentsko obarvanih impro predstavah pomerijo za naslov najboljše študentske impro ekipe v Ljubljani. Projekt organiziramo v programu Impro liga (Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO) s podporo ŠOU v Ljubljani v sklopu Meseca kulture, Medfakultetno impro prvenstvo pa poteka že vse od leta 2006.

V treh marčevskih večerih bodo potekale 3 predstave, impro tekme s predstavniki_cami študentov_k improvizatorjev_k, ki se bodo najprej pomerili_e na dveh tekmovalnih predstavah in zadnji večer na finalnem obračunu. Vstop na vse dogodke je prost.

Vabljeni na najbolj razburljivo, zabavno, interaktivno in čisto gledališko študentsko doživetje!

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) vs. Veterinarska fakulteta (VF) vs. Filozofska fakulteta (FF) vs. Pravna fakulteta (PF)

Družboslovci (FDV+EF) vs. Pedagoška fakulteta (PeF)  vs. Fakulteta za matematiko in fiziko (FMF) vs. Univeza v Mariboru (UNI MB)

Med seboj pa se bodo spopadle najboljše 4 ekipe prvih dveh večerov.

DOGODEK: https://www.facebook.com/events/928456774530826

Več info na https://www.impro-liga.si/prispevki/novice/prihaja-medfakultetno-impro-prvenstvo-2022/.

Impro liga - nova sezona v novi dvorani

Najstarejši program impro gledališča v Sloveniji je zakorakal v novo sezono, ki jo bo določil KONTAKT. Sodeluje 7 odraslih ekip iz različnih krajev Slovenije, s predstavami pa se selimo v Menzo pri koritu na AKC Metelkova mesto! Vabljeni, da nedeljske večere preživite z nami. Primerno za odrasle.

Razpored predstav: https://www.impro-liga.si/prispevki/novice/razpored-predstav-impro-lige-v-sezoni-2022/

O nas poročajo: https://www.rtvslo.si/kultura/oder/impro-liga-zaganja-novo-sezono-s-predstavo-kontaktiranje/613892

   Improklet

Po nekaj letih se vračamo k sodelovanju in soustvarjanju radijske oddaje Improklet. Z Radiem Slovenija, Prvi program smo se povezali in skupaj s šilarji, dijaki iz programa ŠILA - Šolska impro liga ustvarjamo radijski impro turnir.

Poslušate nas lahko ob SREDAH ob 20h na Prvem programu. Predloge zbiramo na instagramu, glasovanje pa poteka na spletni strani Radia Slovenija: https://radioprvi.rtvslo.si/improklet/

Prijave v Impro liga sezono 2021/2022

PRIJAVNICA: https://forms.gle/oRokBXKciBSJCuvG9 

Prijave potekajo do NED, 17. 10. 2021.

Več informacij v prijavnici, na www.impro-liga.si in na naslovu info@impro-liga.si.

Usposabljanje za nove mentorje in mentorice impro gledališča

Prijave in vprašanja na mejl info@sila-impro.si do PON, 25. 10. 2021

V Društvu IMPRO, kjer izvajamo programe ŠILA - Šolska impro liga in MIŠ - Mala impro šola, vabimo nove kandidate in kandidatke, da se vključite v program Bodigatreba, kjer usposabljamo bodoče mentorje gledališke improvizacije. Svoje znanje mentorji nato prenašajo naprej v ŠILI in MIŠ, pa tudi v kakšnih drugih mladinskih organizacijah.

ŠILA - Šolska impro liga je program, ki že skoraj 25 let skrbi za kulturno rekreacijo dijakov in dijakinj. Mentorji_ice delujejo po različnih srednjih šolah in drugih organizacijah po Sloveniji, kjer vodijo tedenske delavnice impra, ekipe pa sodelujejo na turnirsko organiziranih predstavah ŠILE, bolj sveže ekipe pa v ŠILA Valilnici, kjer se z odrom spoznavajo. Več o ŠILI na www.sila-impro.si. MIŠ - Mala impro šola pa je program, ki je namenjen učencem_kam zadnje triade osnovnih šol. S skupinami prav tako potekajo redne tedenske delavnice, nekajkrat letno pa se skupine predstavijo tudi na MIŠ nastopih.

Če te mika postati impro mentor ali mentorica oz. imaš glede tega kakšno vprašanje, nam piši. Konec oktobra ali v začetku novembra bomo organizirali uvodno srečanje za letošnje udeležence in predstavili, kako bo izobraževanje potekalo. Izobraževanje traja 1 leto.

Improške vabijo nove članice v kolektiv

Prijave na mejl info@drustvoimpro.si s pripisom Improške do PON, 18. 10. 2021.

Uvodno srečanje bo v PON, 18. 10. 2021 ob 19h v Ljubljani.

Vabljene vse improvizatorke, performerke, glasbenice, fotografinje, snemalke, montažerke in sploh umetnice vseh zvrsti, ki bi si želele sodelovati z nami. Dobrodošle, ne glede na izkušnje. Za udeležbo se prosim prijavite na mejl info@drustvoimpro.si, v zadevo pa navedite "Improške".

Improške smo odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki smo se združile zato, ker rade igramo skupaj in nas med drugim zanima, kakšno vlogo na impro odru igra spol, ter kako se lahko igramo s spolnimi stereotipi in jih presegamo. Improške nam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujemo, se razvijamo, preizkušamo lastne meje in iščemo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Temeljno načelo sodelovanja je medsebojno spoštovanje. Naši interesi so široki, delujemo pa po principu »naredi sama«.

Ženski spol je v tekstu rabljen kot spolno nevtralen.

ŠILA - Šolska impro liga 

Program improvizacijskega gledališča za kulturno razgibavanje dijakov in dijakinj. Nepretrgoma deluje že od leta 1997 in skrbi za izobraževanje, druženje in gledališko udejstvovanje mladih.

MIŠ - Mala impro šola 

Program improvizacijskega gledališča za osnovnošolce zadnje triade. Učenci in učenke se na rednih delavnicah na OŠ spoznavajo z impro gledališčem.

Gverila teater 

Gverila teater je kolektiv impro ustvarjalcev, ki raziskuje in oblikuje nove impro formate, v katerih je ključna vloga režiserja in uporabe scene ter kostumov. Program deluje od leta 2004.

Improške

Improške je kolektiv, ki tematizira vprašanja spola in neenakosti v gledališki maniri. Program deluje od leta 2014.


Kontakt:

info@drustvoimpro.si

041 386 382