Društvo IMPRO

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana

www.drustvoimpro.si

info@drustvoimpro.si

Društvo za kulturo in izbraževanje IMPRO je nevladna organizacija v javnem interesu v mladinskem sektorju.

Smo nosilec programov impro gledališča:

Impro liga,

ŠILA - Šolska impro liga,

MIŠ - Mala impro šola,

Gverila Teater in

Improške.

Ukvarjamo se z gledališkimi produkcijami za odrasle, mladino in otroke ter izobraževanji na področju gledališča, pedagogike in mladinskega dela. Več o nas

NOVICE


Prijave v Impro liga sezono 2021/2022

PRIJAVNICA: https://forms.gle/oRokBXKciBSJCuvG9

Prijave potekajo do NED, 17. 10. 2021.

Več informacij v prijavnici, na www.impro-liga.si in na naslovu info@impro-liga.si.

Usposabljanje za nove mentorje in mentorice impro gledališča

Prijave in vprašanja na mejl info@sila-impro.si do PON, 25. 10. 2021

V Društvu IMPRO, kjer izvajamo programe ŠILA - Šolska impro liga in MIŠ - Mala impro šola, vabimo nove kandidate in kandidatke, da se vključite v program Bodigatreba, kjer usposabljamo bodoče mentorje gledališke improvizacije. Svoje znanje mentorji nato prenašajo naprej v ŠILI in MIŠ, pa tudi v kakšnih drugih mladinskih organizacijah.

ŠILA - Šolska impro liga je program, ki že skoraj 25 let skrbi za kulturno rekreacijo dijakov in dijakinj. Mentorji_ice delujejo po različnih srednjih šolah in drugih organizacijah po Sloveniji, kjer vodijo tedenske delavnice impra, ekipe pa sodelujejo na turnirsko organiziranih predstavah ŠILE, bolj sveže ekipe pa v ŠILA Valilnici, kjer se z odrom spoznavajo. Več o ŠILI na www.sila-impro.si. MIŠ - Mala impro šola pa je program, ki je namenjen učencem_kam zadnje triade osnovnih šol. S skupinami prav tako potekajo redne tedenske delavnice, nekajkrat letno pa se skupine predstavijo tudi na MIŠ nastopih.

Če te mika postati impro mentor ali mentorica oz. imaš glede tega kakšno vprašanje, nam piši. Konec oktobra ali v začetku novembra bomo organizirali uvodno srečanje za letošnje udeležence in predstavili, kako bo izobraževanje potekalo. Izobraževanje traja 1 leto.

Improške vabijo nove članice v kolektiv

Prijave na mejl info@drustvoimpro.si s pripisom Improške do PON, 18. 10. 2021.

Uvodno srečanje bo v PON, 18. 10. 2021 ob 19h v Ljubljani.

Vabljene vse improvizatorke, performerke, glasbenice, fotografinje, snemalke, montažerke in sploh umetnice vseh zvrsti, ki bi si želele sodelovati z nami. Dobrodošle, ne glede na izkušnje. Za udeležbo se prosim prijavite na mejl info@drustvoimpro.si, v zadevo pa navedite "Improške".

Improške smo odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki smo se združile zato, ker rade igramo skupaj in nas med drugim zanima, kakšno vlogo na impro odru igra spol, ter kako se lahko igramo s spolnimi stereotipi in jih presegamo. Improške nam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujemo, se razvijamo, preizkušamo lastne meje in iščemo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Temeljno načelo sodelovanja je medsebojno spoštovanje. Naši interesi so široki, delujemo pa po principu »naredi sama«.

Ženski spol je v tekstu rabljen kot spolno nevtralen.

ŠILA - Šolska impro liga

Program improvizacijskega gledališča za kulturno razgibavanje dijakov in dijakinj. Nepretrgoma deluje že od leta 1997 in skrbi za izobraževanje, druženje in gledališko udejstvovanje mladih.

MIŠ - Mala impro šola

Program improvizacijskega gledališča za osnovnošolce zadnje triade. Učenci in učenke se na rednih delavnicah na OŠ spoznavajo z impro gledališčem.

Gverila teater

Gverila teater je kolektiv impro ustvarjalcev, ki raziskuje in oblikuje nove impro formate, v katerih je ključna vloga režiserja in uporabe scene ter kostumov. Program deluje od leta 2004.

Improške

Improške je kolektiv, ki tematizira vprašanja spola in neenakosti v gledališki maniri. Program deluje od leta 2014.


Kontakt:

info@drustvoimpro.si

041 386 382