SIMS

SIMS

https://www.anamonro.si/sims

https://www.anamonro.si/steber/sims/

Ready-made orodje za live stream

SIMSsinhroni interaktivni multi stream je inovativen, tehnično enostaven ter prostorsko prilagodljiv format za večkanalne neposredne spletne prenose – po meri naročnika.

Z uporabo strateško razporejenih 4 kamer (tudi 360-stopinjske) omogoča ogled dogodka skozi različne perspektive, ter igrivo izkušnjo menjavanja teh, zato uporabnik v bistvu postane soustvarjalec vsebin, oziroma si lahko zrežira doživetje po svoje.

SIMS smo primarno razvili za prenos gledaliških in drugih performativnih dogodkov v javnem prostoru, izkazalo pa se je, da je zelo uporaben tudi za nekulturna področja, kot so šport, vzgoja in izobraževanje, konference, poslovni dogodki, gasilstvo, pohodništvo in še kaj.

S pomočjo SIMS-a lahko kdorkoli svoje vsebine na interaktiven in zabaven način neposredno posreduje komurkoli in kadarkoli. Omogoča namreč ogled teh za nazaj, tj. s časovnim zamikom – prav tako skozi različne perspektive.


Platforma za digitalno gledališče

Izredno zanimiv in inovativen format neposrednega večkanalnega spletnega prenosa SIMS 2.5 (sinhroni interaktivni multi stream) s pomočjo strateško razpostavljenih kamer (uporabljamo tudi 360-stopinjsko) omogoča ogled živih performativnih dogodkov skozi 4 različne perspektive, ter igrivo izkušnjo menjavanja teh.

Uporabniku zato ponuja drugačno, privlačno in edinstveno doživetje sodobnih performativnih uličnih umetnosti, ki ga lahko (so)ustvari sam, in v dimenzijah, ki presegajo ogled v živo.

Priklopite se tudi vi!


Projekt konzorcijskega partnerstva z Društvom Gledališče Ane Monro. Projekt naslavlja vprašanja dostopnosti sodobne gledališke produkcije s pomočjo digitalnih rešitev.

Projekt poteka v obdobu 2022-2023 s podporo Mnistrstva RS za javno upravo.