Umetnost - način življenja

zlozenka-UMETNOST-420x225-19-popravki.pdf

Vzgoja in izobraževanje, tudi na področju kulture, po navadi potekata znotraj točno določenih starostnih skupin – v predšolski vzgoji, posameznem vzgojno-izobraževalnem obdobju osnovne šole, na srednji šoli, univerzi in v okviru vseživljenjskega učenja. Posledično prihaja na koncu vsakega obdobja do prekinitev dotedanjega vzgojno-učnega procesa. V novem obdobju se tako proces začne na novo, z novimi metodami, praksami in cilji ter se pravzaprav vzpostavlja na novo.

V konzorciju smo se združili Lutkovno gledališče Fru-Fru, Hiša otrok in umetnosti, Gledališče Ane Monro in Društvo IMPRO - štirje neodvisni izvajalci gledaliških izobraževanj z namenom, da te pregrade presežemo ter ponudimo usklajeno in povezano izobraževanje iz uprizoritvenih umetnosti. Namen je ustvariti proces, ki bo zmanjšal ali celo izničil razlike, poenotil pedagogiko in opolnomočil mentorje, da bo mogoč lahek in zvezen prehod udeležencev med posameznimi učno-vzgojnimi obdobji. Udeleženci, ki se bodo odločili za takšno prehajanje, bodo lahko sledili gledališkemu izobraževanju skozi celotno obdobje šolanja.

Degustacija gledaliških izobraževanj

Vabimo vas, da se v četrtek, 27. 8., med 10.00 in 13.00 udeležite Degustacije gledaliških izobraževanj za otroke, mladino in odrasle. Gre za praktični prikaz preseka delovanja vseh članov konzorcija kot kombinacija okrogle mize in krajših interaktivnih delavnic, ki prikazujejo delo posameznih nevladnih organizacij ter primere dobre prakse združevanja. Degustacija bo potekala v dvorani Gledališča Ane Monro, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana. Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo do 17. 8. na tej povezavi.

Katalog programov

Katalog gledaliških izobraževanj za otroke, mladino in odrasle

V konzorciju smo se združili štirje neodvisni izvajalci gledaliških izobraževanj z namenom, da te pregrade presežemo ter ponudimo usklajeno in povezano izobraževanje iz uprizoritvenih umetnosti. Namen je ustvariti proces, ki bo zmanjšal ali celo izničil razlike, poenotil pedagogiko in opolnomočil mentorje, da bo mogoč lahek in zvezen prehod udeležencev med posameznimi učno-vzgojnimi obdobji. Udeleženci, ki se bodo odločili za takšno prehajanje, bodo lahko sledili gledališkemu izobraževanju skozi celotno obdobje šolanja.

Programi za strokovne delavce:

- Od ideje do izvedbe lutkovne predstave - Hiša otrok in umetnosti

- Individualno mentorstvo - LG FRU-FRU

- Z gledališčem nad učence in dijake - Gledališče Ane Monro

- Improkluzija - Društvo IMPRO

Programi za vrtce in šole:

- Izkustveni labirint umetnosti - Hiša otrok in umetnosti

- Lutkovni kulturni dan - LG FRU-FRU

- Kulturni dan po meri - Gledališče Ane Monro

- Gledališki kompas - Društvo IMPRO

Programi za otroke, mladostnike in odrasle:

- Hišina lutkovna akademija - Hiša otrok in umetnosti

W: anamonro.si

E: goro.anamonro@gmail.com

T: 041 723 146

© Konzorcij Umetnost - način življenja. Vse pravice pridržane.

Zaposlitve v Konzorciju sofinancira Ministrstvo za javno upravo.